Met grote zorgvuldigheid voeren wij een aantal routine chirurgische ingrepen uit. Voorbeelden daarvan zijn sterilisaties (inclusief bij baarmoederontstekingen), castraties, verwijderen van gezwellen, blaasoperaties, darmoperaties, keizersnedes,…

Voor deze ingrepen wordt uw dier in slaap gebracht met de veiligste anesthetica. Alle dieren die langer dan een half uur in slaap moeten, worden aan het gasanesthesieapparaat gelegd.

Voor meer gespecialiseerde operaties zoals botchirurgie, moeilijke oogchirurgie, gewrichtsoperaties en dergelijke werken we samen met specialisten uit de omgeving. Indien u wenst, kunnen we ook een beroep doen op een chirurg aan huis, zodat u zich zelf niet moet verplaatsen.

Ook postoperatieve zorgen zijn niet onbelangrijk. Met de gepaste hechttechnieken en aangepaste medicatie zal u merken dat uw dier zeer snel na een operatie weer de oude is.

Operaties worden bij voorkeur in de voormiddag gepland. Uw dier moet immers nuchter zijn voor de ingreep. De avond voordien mag uw hond of kat nog een maaltijd nuttigen, voor de nacht neemt u de voeding weg. Een beetje water kan geen kwaad.
Naargelang de aard van de ingreep blijft het dier een aantal uren tot een dag in de praktijk ter observatie. Veruit de meeste dieren kunnen dezelfde dag nog huiswaarts.